KO-SA

Uslužni obrt za strojno čišćenje, odštopavanje i snimanje odvodnih instalacija i kanalizacije svih profila, zimsku službu i komunalne usluge

Čišćenje suhim ledom

Čišćenje suhim ledom vršimo na područjima gradova Osijek, Beli Manastir, Valpovo, Belišće, Đakovo, Vukovar i Vinkovci. Po dogovoru, usluga je dostupna i na drugim područjima

Suhi led je ugljikov (IV) oksid (CO2) u krutom (čvrstom) stanju na temperaturi od -769 celzijevih stupnjeva i običnbo se koristi u obliku peleta.

CO2 je, kao prirodan plin, potpuno neotrovan, bez boje je i bez mirisa. Rabi se u prehrani za točenje pića i gaziranje pa je, gledano s ekološke strane, idealan za čišćenje.

Tehnologija čišćenja suhim ledom relativno je novi proces čišćenja koji se koristi čvrstim CO2 kuglicama. Koristi se , prije svega, za industrijsku uporabu u različitim aplikacijama. Suhi led, nakon udara u površinu koja se tretira, sublimira (pretvara se direktno iz čvrstog stanja u CO2 plin), te tako ne ostavlja talog, opasni otpad ili otrovne pare.

U procesu čišćenja, čestice suhoga leda dopiru do teško dostupnih dijelova opreme. Za razliku od drugih metoda, suhi led ulazi u svaki kutak otpreme, te ju čisti dublje, brže i učinkovitije.

Prednosti čišćenja suhim ledom

Nema zbrinjavanja sredstava za čišćenje
Suhi led odmah nakon udara u površinu sublimira – prelazi u plinovito stanje

Ne šteti okolišu
postupak funkcionira bez kemijskih dodataka. Treba zbrinuti samo odstranjenje naslage prljavštine.

Čisti blago
Nema abrazije. Svojstva suhog leda su takva da ne uzrokuje oštečenja površine

Povećanje proizvodnje (nema prekida proizvodnje)
Mnogi dijelovi strojeva se mogu čistiti bez prethodne demontaže, odnosno u stanju u kojem su ugrađeni u stroj.

Brzina
Postupak je lak i brzo primjenjiv. Strojevi su mobilni i nisu potrebne skupe dorade.

Pogon bez električne energije
Uređaji rade pomoći stlačenog zraka, pa su neovisni o izvoru električne energije. Zbog toga je postupak čišćenja suhim ledom primjenjiv na svim mjestima
.

Princip čišćenja

1. Kuglice suhog leda ubacuju se u tok komprimiranog zraka i velikom brzinom se projiciraju na ciljanu površinu pomoću posebno dizajniranih mlaznica.

2. Nakon što udare o površinu, nastaje ekstremna razlika u temperaturi (toplinski šok) između kontaminenta i temeljne podloge, što dovodi do slabljenja kemijskih i fizičkih veza između površine materijala i nečistoće.

3. U momentu udara, kuglice leda trenutačno se sublimiraju kreirajući mikroeksplozije te tako odvajaju kontaminaciju od površine koja se čisti.

4. Velike brzine daju kinetičku energiju koja odvaja kontaminent, a rezultat je čista i suha površina. 

Površine čišćene suhim ledom

Kontaktirajte nas odmah!

Ukoliko trebate uslugu čišćenja Vaših pogona suhim ledom, čišćenje separatora, odštopavanje cijevi i cjevovoda, snimanje odvodnih instalacija ili ispumpavanje septičke jame i odvoz feklaija naša služba Vam stoji na raspolaganju od 0-24h. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva pitanja i izvršiti potrebne poslove!

KO-SA, uslužni obrt
Sv. Leopolda Mandića 48
31000 Osijek
OIB: 74003330104

Kontakt
Email: kosa.obrt@gmail.com
Telefon: +385 91 509 0991
Telefon: +385 91 209 0991
Telefon: +385 91 409 0991

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak:
8:00 - 16:00